Românii din străinătate se pot înscrie în Registrul electoral pentru votul prin corespondenţă

Cetăţenii români care au reşedinţa în străinătate au la dispoziţie 90 de zile pentru a se înscrie în registrul electoral, dacă vor să voteze prin corespondenţă.

Adăugat: 31 Martie 2016
Ultima actualizare:31 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cetăţenii români care au reşedinţa în străinătate vor putea vota prin corespondenţă, la alegerile parlamentare din toamnă, doar dacă se înscriu, începând de mâine, 1 aprilie, în registrul electoral. 

Ei au la dispoziţie în acest scop 90 de zile, după cum a explicat astăzi secretarul general al Ministerului de Externe, Sorin Moise.

"Dacă data alegerilor va fi fixată undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, atunci această perioadă se va încheia la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie, iar recomandarea noastră pentru cetăţenii români din străinătate este să utilizeze întreaga perioadă, şi nu ultima parte, tocmai pentru ca autoritrăţile cu competenţe să aibă timpul necesar pentru a procesa cererile respective", a spus Moise.

După ce s-au înscris în registrul electoral, cetăţenii români stabiliţi în străinătate pot cere înfiinţarea unor alte secţii de vot, aproape de casa lor, dar dacă se adună cel puţin o sută de cereri, a mai spus secretarul general al Ministerului de Externe de la Bucureşti.

MAE a anunţat în această săptămână,  că a fost publicat în Monitorul Oficial, Ordinul privind documentele care atestă reședința în străinătate în vederea exercitării dreptului la vot la alegerile parlamentare din 2016.

VEZI documentele care atestă reședința în străinătate.

Materialul se regăseşte în cadrul secţiunii speciale dedicate votului în străinătate la alegerile parlamentare din 2016 de pe site-ul MAE.
 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza