Românii din străinătate sărbătoresc Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române este sărbătorită şi în străinătate, în zonele în care există comunităţi de români.

Adăugat: 31 August 2016
Ultima actualizare:31 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În Valea Timocului, peste 300 de etnici români din toate localităţile din regiune au participat la o serie de evenimente cultural-educative şi artistice, găzduite de căminul cultural din satul Podgorac, comuna Bolievaţ, organizate la la iniţiativa Institutului Cultural Român.

La Londra, Institutul Cultural Român reeditează evenimentul de anul trecut - un curs de limbă română pentru britanici şi străini stabiliţi în Regatul Unit, interesaţi să călătorească sau să facă afaceri în România. 

Gabriela Mocan, referent la ICR-Londra şi organizator al cursului:

"Va fi un curs demonstrativ de limba română, precedat de o scurtă prelegere despre ţara noastră şi despre formarea limbii române, după care o întâlnire cu câţiva dintre studenţii britanici şi străini care au ales să studieze limba română în capitala Marii Britanii. Anul trecut am avut un eveniment similiar, 75 de persoane au participat la eveniment. Am fost chiar surprinşi că numărul a fost cu mult mai mare decât toate celelalte cursuri demonstrative de limbi străine oferite de reprezentanţa Comisiei Europene."Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza