Românii din Cernăuţi votează la alegerile parlamentare din Ucraina

Românii din regiunea Cernăuţi votează, duminică, în cadrul alegerilor parlamentare din Ucraina

Adăugat: 21 Iulie 2019
Ultima actualizare:21 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Romani din Ucraina. Sursa: ICR
trimite pe mail

Românii din regiunea Cernăuţi merg, astăzi, la vot pentru a-şi exprima opţiunea în cadrul alegerilor parlamentare ucrainene. Interesul populaţiei din această parte a Ucrainei este acela de a avea un reprezentat în parlament, vorbitor de limba română şi care să le susţină interesele.

Românii din regiunea Cernăuţi aşteaptă cu interes rezultatul acestor alegeri, pentru că un vorbitor de limba română în Parlamentul Ucrainei ar fi un câştig pentru populaţia din nordul Bucovinei.

Profesor Vasile Bîcu, preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească "Mihai Eminescu" din Cernăuţi: Eu cred că interesul pentru toţi românii din nordul Bucovinei este la circumscripţia 203, care conţine şi acele raioane populate cu populaţie românească; e vorba de Hliboca, Herţa, Noua Suliţa şi o parte din raionul Storojineţ. Aici competivitatea este deosebită, deoarece majoritatea candidaţilor sunt de etnie română şi care va fi rezultatul e greu de spus, pentru că numărul lor este de circa 14 persoane şi probabil că vor câştiga cei care vor prevala doar poate câteva zeci sau sute de voturi. Toate prognozele diferă, nimeni nu poate să dea priopritate sau experţii să îşi spună o părere unică. De aceea, aşteptăm să vedem cine va reprezenta această zonă în Parlamentul Ucrainei. Bineînţeles că sperăm să fie totuşi o persoană de etnie română.Autor:
Mihaela Buculei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza