România vrea să realizeze proiecte de infrastructură cu companii chineze

Pe lângă proiectele în domeniul energiei, România intenţionează să realizeze alte importante proiecte în infrastructură, în colaboarare cu companiile chineze.

Adăugat: 17 Decembrie 2014
Ultima actualizare:17 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Foto: gov.ro. Victor Ponta la reuniunea prim-miniștrilor din Europa Centrală și de Est și China
trimite pe mail

Primul-ministru Victor Ponta a discutat ieri , la Belgrad, cu premierul chinez Li Keqiang şi cu omologii săi est-europeni despre stadiul proiectelor în format Europa de Est-China şi despre modalităţile de dezvoltare a transporturilor, comerţului şi energiei.

Tot în cadrul Forumului Economic Europa Centrală şi de Est - China, de la Belgrad, Victor Ponta a propus organizarea unui centru de dialog pe teme energetice la Bucureşti.

Proiectele transfrontaliere în infrastructură, energie, transporturi, agricultură, tehnologie, protecţia mediului, dar şi în alte domenii importante au prezentat principala temă a summitului de la Belgrad.

Prezent la reuniune, premierul Victor Ponta a susţinut importanţa dialogului şi a dezvoltării relaţiilor dintre China şi statele membre ale Uniunii Europene, apreciind că acest demers ar crea avantaje reale pentru toate ţările implicate.

Pe lângă proiectele în domeniul energiei, România intenţionează să realizeze alte importante proiecte în infrastructură, în colaboarare cu companiile chineze.

În cadrul summit-ului, șeful Executivului român, a trecut în revistă și a salutat progresele înregistrate de la reuniunea de la București, așa cum au fost ele prezentate în Declarația adoptată anul trecut.

AUDIO Victor Ponta despre  importanța dialogului China - UE. Relatare de la Belgrad semnată de Petruța ObrejanAutor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
17 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza