România vrea să cumpere rachete Patriot

Ministerul român al Apărării a trimis o cerere către guvernul american pentru a cumpăra rachete antiaeriene Patriot.

Adăugat: 20 Aprilie 2017
Ultima actualizare:20 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Generalul Nicolae Ciucă în studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

România intenţionează să cumpere rachete antiaeriene Patriot, precum şi sisteme de artilerie HIMARS, iar Ministerul Apărării a trimis deja o cerere către guvernul american, având în vedere că cele două echipamente sunt fabricate de companii din Statele Unite ale Americii.

Potrivit declaraţiei făcute astăzi de secretarul de stat pentru armamente din Ministerul Apărării, Florin Lazăr Vlădică, procedurile de achiziţie ar urma să înceapă chiar anul acesta.

Şeful Statului Major al Armatei României, generalul Nicolae Ciucă, a explicat de ce România vrea să cumpere rachete Patriot.

"S-a reuşit achiziţia primei escadrile de avioane F-16, ca atare nevoia de aranjare pe nivele şi integrat a apărării antiaeriene la nivel naţional impune de la sine demararea unui astfel de program. Ca atare, sistemul Patriot se încadrează în sistemul integrat multilevel de apărare antiaeriană a spaţiului aerian al României. În momentul de faţă sunt în analiză toate opţiunile privind dezvoltarea programului, important este faptul că el va fi demarat în acest an şi în funcţie de negocierile şi de nevoile noastre, vom avea date şi cifre exacte", a spus Gen. Nicolae Ciucă.

Reamintim că ministrul apărării, Gabriel Leş, a declarat recent într-un interviu pentru Radio România Actualităţi că urmează să fie achiziţionate pentru dotarea Forţelor Terestre Române elicoptere de atac şi de transport trupe, precum şi transportoare blindate noi, întrucât cele pe care le au acum au o vechime de aproximativ 30 de ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza