România vrea să atragă fonduri europene în proporţie de 100%

România îşi propune să înainteze în proiectele din zona de infrastructură şi proiectele pentru companiile mari.

Adăugat: 28 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

România îşi propune o rată de absorbţie a fondurilor europene de 100%  în următorul cadru financiar care debutează luna viitoare, odată cu depunerea de proiecte.

Legat de planul de investiţii al Comisiei Junker, Eugen Teodorovici a afirmat ieri la Bruxelles că România va putea înainta proiecte în zona de infrastructură şi proiecte pentru companiile mari.

"Sunt două zone mari care probabil vor fi acoperite de propuneri pe această iniţiativă extrem de utilă a domnului Junker şi anume proiecte mari în zona de infrastructură, dar de interes şi pentru mediul privat, dar şi proiecte pentru companiile mari. A fost ieri o discuţie atunci când domnul vicepreşedinte al Comisiei Europene a fost la Bucureşti pentru a prezenta în detaliu această iniţiativă despre intenţia României de a propune astfel de proiecte din zona privată pentru întreprinderi mari pentru că ele, ştim foarte bine, în zona de fonduri europene nu sunt acoperite ca şi finanţare şi trebuie să creăm o alternativă", a spus Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene a mai declarat pentru Radio România Actualităţi că se aşteaptă ca rata de absorbţie finală pentru ciclul finanicar anterior să ajungă la 80% din cei 19,2 miliarde de euro alocaţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza