România va transmite un punct de vedere oficial Comisiei de la Veneţia

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că România va transmite un punct de vedere oficial Comisiei de la Veneţia, înaintea de definitivarea formei finale a raportului acestui for.

Adăugat: 16 Iulie 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Ministrul a explicat în această dimineaţă că documentul, de săptămâna trecută, privind legile justiţiei, este unul intermediar. Tudorel Toader a mai spus că, dacă Ministerul Justiţiei va fi solicitat, va lucra la elaborarea acestui punct de vedere.

România va fomula un punct de vedere oficial, pe care îl va transmite Comisiei de la Veneţia, înainte de definitivarea formei finale.

În măsura în care Ministerul Justiţiei va fi solicitat în definitivarea acelui punct de vedere al României, evident că vom contribui şi noi, a susținut Tudorel Toader.

Amintim că, săptămâna trecută, Comisia de la Veneţia a emis o opinie preliminară în care, între altele, recomandă autorităţilor de la Bucureşti să revină asupra modificărilor aduse legilor justiţiei, în special în ceea ce priveşte numirea şi revocarea procurorilor şefi ai principalelor parchete: DNA, DIICOT şi Parchetul General.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza