România va sprijini Republica Moldova într-un mod pragmativ

România va sprijini într-un mod pragmatic Republica Moldova, aşa cum a făcut-o şi până acum, a declarat premierul Dacian Cioloş într-o conferinţă de presă comună cu omologul său moldovean Pavel Filip.

Adăugat: 25 August 2016
Ultima actualizare:25 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aflat în vizită oficială la Chişinău, Dacian Cioloş a spus că autorităţile române susţin reformele de care Republica Moldova are nevoie pentru prosperitate şi dezvoltare şi a remarcat faptul că stabilitatea ţării este foarte importantă în această perioadă.

"Nu spun o noutate, spunând că România tratează ca o relație specială relația cu Republica Moldova, dar dincolo de partea asta, să spun, sentimentală, vrem să avem o abordare foarte pragmatică în relația cu Republica Moldova. Obiectivul nostru, al Guvernului României, este o îmbunătățire a situației cetățenilor din Republica Moldova și, de asta, am susținut și susținem nemijlocit reformele pe care Republica Moldova a decis să le facă, acele măsuri pe care le-am convenit împreună și pe care le-am legat de această primă tranșă a acordului de împrumut. Rezultă din nevoia aceasta de reforme pe care și cetățenii Republicii Moldova le-au solicitat și faptul că am ajuns astăzi să deschidem această primă linie de finanțare, banii sunt deja în contul Republicii Moldova, e important de spus asta, de ieri deja", a precizat Dacian Cioloş.

La rândul său, premierul moldovean Pavel Filip a spus că prioritatea majoră în relaţiile bilaterale este cooperarea energetică, în special extinderea gazoductului Ungheni - Chişinău.

Dacian Cioloş se va întâlni, pe parcursul zilei, cu şeful statului, Nicolae Timofti, şi cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova.

În paralel, vor avea loc şi întrevederi bilaterale ale miniştrilor din delegaţie.

În jurul prânzului, premierul Dacian Cioloş va avea o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile, iar după-amiază, cu reprezentanţii formaţiunilor politice de opoziţie, parlamentare şi neparlamentare, de peste Prut.

Vizita premierului Dacian Cioloş se va încheia printr-o deplasare la grădiniţa din Satul Selemet, Raionul Cimi?lia, şi o discuţie cu autorităţile locale din acest raion, mai informează trimisul RRA la Chişinău.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza