România va propune amânarea cu o lună a depunerii Planului de Reziliență

România va propune Comisiei Europene amânarea cu o lună a depunerii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Adăugat: 27 Aprilie 2021
Ultima actualizare:27 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Predidency.ro
trimite pe mail

Situaţia Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost discutată aseară în şedinţa coaliţiei de guvernare, după ce în cursul zilei fusese analizată şi la Palatul Cotroceni împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Toţi liderii coaliţiei au subliniat că este în plină desfăşurare un procesul normal de negociere cu Comisia Europeană asupra documentului şi că acesta va putea fi predat la 31 mai.

Amânarea cu o lună a termenului de depunere va fi solicitată astăzi la Bruxelles de ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Cristian Ghinea.

El a precizat că se negociază în continuare chestiuni tehnice, dar şi politice, pe diverse domenii, cum ar fi sistemele de irigaţii, infrastructura de transport sau cea de gaze, pe care Comisia nu le-ar dori finanţate prin acest instrument.

România va propune Comisiei Europene amânarea cu o lună a depunerii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a anunţat ministrul investiţiilor şi proiectelor europene Cristian Ghinea şi a precizat că mai multe state membre urmează să depună propriile planuri după 30 aprilie, termenul limită care fusese stabilit de comisie.

Cristian Ghinea: În discuţia cu preşedintele, cu domnul Orban şi cu domnul prim-ministru şi cu cei doi vicepremieri, am convenit ca întâlnirea pe care o să am cu vicepreşedintele Vestager al Comisiei Europene să mergem pe calendarul de depunere pentru 31 mai pentru PNRR.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că în acest moment există un proces de negociere a Planului Naţional de Rdresare şi Rezilienţă şi că nu s-a ajuns la forma finală.

Florin Cîţu: Noi avem nişte priorităţi în România, pe care le susţinem, dar este clar că aceste priorităţi trebuie puse în acest sistem pe care îl are Comisia Europeană de a avea aceşti bani. Sunt într-o perioadă în prag de negociere. Ştiţi foarte bine că doar o singură ţară a depus până acum acest program. Nu văd în acest moment nicio problemă.

Vicepremierul Dan Barna consideră că nu există nicio greşeală în ceea ce priveşte Planul Naţional de redresare şi rezilienţă şi a adăugat că acest program va aduce României cele 30 de miliarde de euro, aşa cum a fost prevăzut.

La rândul său, vicepremierul Kelemen Hunor a susţinut că documentul nu a fost respins, iar liderii coaliţiei vor continua să discute care sunt soluţiile cele mai bune pentru fiecare componentă a acestuia.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza