România va participa la demersurile Coaliţiei globale anti-ISIS

România va participa la demersurile Coaliţiei globale de anul acesta cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene.

Adăugat: 22 Iulie 2016
Ultima actualizare:22 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, s-a aflat, în ultimele două zile, la Washington, unde a participat la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia globală anti-ISIS la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Cu acest prilej, el a reiterat susţinerea României pentru acţiunile comunităţii internaţionale, destinate să asigure integritatea şi suveranitatea teritorială a Irakului în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional.

Potrivit unui comunicat al MAE, România va participa la demersurile Coaliţiei globale de anul acesta cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene.

Pe parcursul reuniunii de la Washington au fost condamnate cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIS împotriva populaţiei civile, atât în statele din Orientul Mijlociu, cât şi în ţările europene şi în Statele Unite, şi a fost exprimat sprijinul politic din partea ţărilor membre pentru continuarea acţiunilor Coaliţiei, în vederea contracarării acestei mişcări jihadiste transnaţionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza