România va menţine Parteneriatul Strategic cu Marea Britanie şi după ieşirea din UE

România va menţine şi după ieşirea Marii Britanii din Uniune Parteneriatul Strategic cu această ţară, în deplină coerenţă şi consecvenţă cu deziteratul menţinerii unităţii europene.

Adăugat: 16 Octombrie 2017
Ultima actualizare:16 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe
trimite pe mail

Premierul britanic, Theresa May, ajunge astăzi la Bruxelles pentru întâlniri cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Se încearcă astfel deblocarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, aflate în impas în urma poziţiilor divergente privind suma pe care va trebui să o achite Londra pentru părăsirea Uniunii.

Între timp la Londra, ministrul de externe, Boris Johnson, a avut ieri o întâlnire informală cu omologii săi din mai multe state europene, la care a participat şi ministrul român Teodor Meleşcanu.

Reuniunea a vizat mai multe teme privind securitatea europeană şi internaţională, se menţionează într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti.

România va menţine şi după ieşirea Marii Britanii din Uniune Parteneriatul Strategic cu această ţară, în deplină coerenţă şi consecvenţă cu deziteratul menţinerii unităţii europene, a spus la Londra ministrul de externe, Teodor Meleşcanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza