România va avea un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă coerent până în aprilie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, până în luna aprilie, România va avea un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă coerent, care va fi depus la Comisia Europeană.

Adăugat: 18 Februarie 2021
Ultima actualizare:18 Februarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Proiectele româneşti aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor viza, în principal, spitalele, şcolile, mediul şi locurile de muncă, a declarat ieri preşedintele Klaus Iohannis.

Acest plan naţional cuprinde proiecte prin care România se angajează să investească banii europeni alocaţi în principal pentru redresarea economică post-COVID.

România va avea, astfel, la dispoziţie peste 30 de miliarde de euro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, până în luna aprilie, România va avea un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă coerent, care va fi depus la Comisia Europeană, iar imediat după primirea aprobărilor necesare va începe implementarea acestuia în mai multe sectoare.

Şeful statului a subliniat că ţara noastră poate obţine fonduri europene semnificative prin intermediul planului, având la dispoziţie peste 30 de miliarde de euro.

Prioritar va fi domeniul sănătăţii, spunea preşedintele României, adăugând că sunt necesare investiţii importante pentru modernizarea spitalelor.

Klaus Iohannis: Este nevoie de investiţii semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România, dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile. Aşa ceva nu are voie să se mai întâmple.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, proiectele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor viza dezvoltarea mecanismelor pentru crearea de locuri de muncă, investiţii în modernizarea şolilor, dar şi programe sustenabile pentru mediu.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza