România va avea cea mai redusă cotă TVA din UE pentru serviciile turistice

România va avea cea mai redusă cota de TVA din Uniunea Europeană pentru serviciile din turism, care vor fi taxate, de la 1 noiembrie, cu 5%.

Adăugat: 7 Octombrie 2018
Ultima actualizare:8 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Măsura a fost luată în şedinţa săptămânală de guvern prin ordonanţă de urgenţă. Actul normativ mai prevede şi o serie de modificări ale Codului Fiscal.

Ordonanţa de urgenţă a guvernului a redus la valoarea de 5% TVA-ul pentru serviciile turistice, şi anume: pentru cazare, pentru servicii de restaurant şi catering.

Premierul Viorica Dăncilă preciza că România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din turism din UE, iar experienţa din anii trecuţi arată că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie.

Aceeaşi ordonanţă de urgenţă mai prevede şi reducerea cu 10% a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale pentru persoanele fizice care plătesc aceste obligaţii financiare integral şi anticipat.

"ANAF va emite notificări către contribuabili, cu termen de plată 30 iunie 2019. Contribuabilii care vor primi decizia de impunere în luna noiembrie a acestui an vor beneficia de bonificaţia de 10% dacă îşi achită obligaţiile până la data de 15 decembrie 2018. Acei contribuabili care vor primi decizie de impunere la începutul anului 2019, cu aproximaţie luna februarie, au acelaşi termen de plată, 30 iunie 2019, şi vor beneficia de bonificaţia de 10% dacă îşi achită obligaţiile în avans până la 31 martie 2019.
Reporter: De asemenea, această ordonanţă de urgenţă oferă posibilitatea autorităţilor locale să contracteze împrumuturi în condiţii avantajoase, de la Trezorerie, în limita a 450 de milioane de lei, pentru a asigura energia termică pentru populaţie în sezonul rece", a spus Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2018
Ultima actualizare:
8 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza