România urmărește digitalizarea administrației publice

România urmărește reducerea decalajului digital față de celelalte state europene, digitalizarea administrației publice și creșterea numărului de locuri de muncă din sectorul digital.

Adăugat: 26 August 2016
Ultima actualizare:26 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, în această după-amiază, cu Günther Oettinger, comisarul european pentru economie digitală şi societate informaţională.

Vizita comisarului are ca obiectiv general o mai bună cunoaştere a situaţiei specifice a telecomunicaţiilor din România şi a progresului făcut de ţara noastră în atingerea obiectivelor Pieţei Unice Digitale şi Agendei Digitale.

Discuţiile dintre şeful Executivului şi comisarul european au vizat teme de interes comun pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum Piaţa Unică Digitală şi securitatea cibernetică.

În cadrul Pieţei Unice Digitale, România urmăreşte mai multe linii orientate spre reducerea decalajului digital faţă de celelalte state europene, digitalizarea administraţiei publice şi creşterea numărului de locuri de muncă din acest sector.

De asemenea, ţara noastră îşi propune stimularea investiţiilor în infrastructura de comunicaţii electronice şi dezvoltarea sectorului de cercetare şi inovare în IT.

Un alt subiect important, discutat de cele două părţi, a fost siguranţa şi criminologia cibernetică, având în vedere că în contextul regional actual, România poate juca un rol din ce în ce mai important în materie de securitate cibernetică pentru statele din vecinătate.

De dimineaţă, comisarul european pentru economie digitală, Günther Oettinger, a susţinut un discurs în deschiderea conferinţei "Digitalizarea, viitorul Europei", unde a atras atenţia că domenii vitale precum sănătatea sau energia pot fi afectate de atacuri cibernetice.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza