România, un secol de la intrarea în primul război mondial

Se împlinesc astăzi 100 de ani de la intrarea României în primul război mondial, conflagraţie în care a plătit cel mai mare preţ de sânge dintre toate naţiunile implicate raportat la populaţia totală.

Adăugat: 27 August 2016
Ultima actualizare:27 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În memoria celor peste 330.000 de soldaţi căzuţi la datorie atunci, Ministerul Apărării a organizat încă de ieri ceremonii în toată ţara.

În această seară, în mod simbolic, militarii Armatei Române vor trece din nou Carpaţii pe principalele trasee pe care exact cu 100 de ani în urmă ocupau trecătorile, iar sfârşitul primului război mondial a adus cea mai mare realizare din istoria românilor: Mare Unire de la 1 Decembrie 1918.

La Curtea de Argeş vor fi organizate de la ora 11:00 o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori în Cimitirul Eroilor, iar de la ora 12:00 va fi depusă o candelă la mormântul Regelui Ferdinand I, urmată de o slujbă de pomenire la catedrală.

Tot sâmbătă, de la ora 9:00, va avea loc o ceremonie şi la Fundata, judeţul Braşov, la monumentul dedicat primului ofiţer al Armatei Române căzut la datorie în primul război mondial.

De la ora 21:00, militarii Armatei Române vor trece din nou Carpai în mod simbolic.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Daniela Mănuță
Adăugat:
27 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza