România, un aliat puternic al statului Israel în lupta împotriva antisemitismului

Preşedintele Parlamentului israelian, Yuli Edelstein, a declarat că este mândru că România a fost un aliat atât de puternic al statului Israel în lupta globală împotriva antisemitismului

Adăugat: 8 Octombrie 2015
Ultima actualizare:8 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea Preşedintelui Senatului României, Călin Popescu- Tăriceanu, cu Yuli – Yoel Edelstein, Preşedintele Parlamentului Statului Israel. Sursa: Senatul României
trimite pe mail

Aflat la Bucureşti, preşedintele Parlamentului israelian, Yuli-Yoel Edelstein, s-a declarat mândru că România a fost un aliat de puternic al statului Israel în lupta globală împotriva antisemitismului.

El s-a întâlnit cu omologii săi din fruntea Senatului şi Camerei Deputaţilor şi cu ministrul român de externe.

Domnul Edelstein a mulţumit Parlamentului şi Guvernului României pentru că au făcut posibilă educaţia în şcoli cu privire la Holocaust.

Preşedintele Parlamentului din Israel, Yuli Edelstein, a declarat că Europa a început să uite lecţiile Holocaustului, că antisemitismul este în creştere, iar evreii sunt din ce în ce mai neliniştiţi.

"Este cutremurător, dar nu surprinzător să auzim că un studiu recent a relevat faptul că 70% dintre evreii din Europa se tem să-şi recunoască religia în public. Doar 15% şi-au planificat să meargă alături de copii la slujba de Anul Nou în sinagogă", a spus Yuli Edelstein.

Oficialul israelian a avut o poziţie dură la adresa Iranului în alocuţiunea din plenul Camerei Deputaţilor.

"Conducătorul suprem al regimului este omul care pune la îndoială Holocaustul. Să nu uităm dovezile conform cărora Iranul a sponsorizat terorismul prin Hamas, Hezbollah şi alte grupări pe care lumea aparent le-a uitat. Iranul nu s-a schimbat printr-o semnătură pe un acord. Suntem pe cale să lăsăm siguranţa şi securitatea Orientului Mijlociu pe mâinile celui mai iresponsabil regim din regiune. Ar trebui să cugetăm îndelung asupra acestui fapt înainte de a fi prea târziu", a susţinut Yuli Edelstein.

Yuli Edelstein, mândru de România

Preşedintele Parlamentului israelian, Yuli Edelstein, a declarat că este mândru că România a fost un aliat atât de puternic al statului Israel în lupta globală împotriva antisemitismului şi a dorit să mulţumească Guvernului României şi Camerei Deputaţilor pentru că au făcut posibilă educaţia cu privire la Holocaust.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vorbit despre paşii importanţi pe care România i-a făcut pentru combaterea antisemitismului.

"România a fost prima ţară din sud-estul Europei care a adoptat o legislaţie antidiscriminare. Putem spune astăzi cu responsabilitate că România este un model regional şi european în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor, o ţară care încurajează diversitatea şi toleranţa, care luptă eficient împotriva rasismului, xenofobiei, antisemitismului şi intoleranţei", a declarat Valeriu Zgonea.

România poate contribui la dezvoltarea ţărilor din Orientul Mijlociu

Preşedintele Knessetului, Yuli Edelstein, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu.

"România poate să contribuie la dezvoltarea ţărilor din Orientul Mijlociu şi la procesul de pace în regiune", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Atâta vreme cât între societăţile din Orientul Mijlociu, între Israel şi celelalte state vor exista decalaje, atunci terorismul, acţiunile violente îşi vor găsi întotdeauna un teren roditor. Eu cred că şi România poate să contribuie cu eforturi deloc neglijabile la dezvoltarea tuturor ţărilor din Orientul Mijlociu, în aşa fel încât pacea să se instaleze şi să dureze", susţine Tăriceanu.

Oficialul israelian a purtat convorbiri cu ministrul de externe, Bogdan Aurescu, în prezenţa ambasadorilor României şi statului Israel.

Astăzi, preşedintele Knessetulu va fi prmit de preşedintele Klaus Iohannis.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza