România "trebuie să-şi manifeste solidaritatea cu Ucraina"

Președintele Senatului va solicita convocarea Birourilor Permanente pentru ca Parlamentul reunit în şedinţă comună să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

Adăugat: 2 Martie 2014
Ultima actualizare:2 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, președintele Senatului
trimite pe mail

România trebuie să-şi manifeste solidaritatea cu Ucraina, condamnând orice acţiune de forţă ce poate fi interpretată drept o agresiune, a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

"România este o ţară care a avut de suferit de pe urma politicii sferelor de influenţă şi tocmai de aceea cred că trebuie să ne manifestăm fără ezitare solidaritatea cu Ucraina, condamnând orice acţiune de forţă care poate fi interpretată ca o agresiune la adresa unui stat independent" ', a spus Antonescu potrivit unei declaraţii de presă transmisă presei.

Potrivit documentului, preşedintele Senatului va solicita luni convocarea Birourilor Permanente pentru ca marţi Parlamentul reunit în şedinţă comună să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

"Evenimentele care au loc în Estul Ucrainei, în special în Crimeea, sunt deosebit de grave şi pot afecta stabilitatea în zona Mării Negre. Este necesar că Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, celelalte ţări ale NATO, ONU să-şi exprime ferm suportul pentru statul ucrainean care are dreptul de a decide singur, fără a fi supus unor presiuni militare, politice sau economice asupra oportunităţii aderării la spaţiul valorilor democratice europene şi euro-atlantice", subliniază Crin Antonescu.

În opinia acestuia, ca ţară vecină cu Ucraina, ca stat situat la frontiera răsăriteană a UE şi NATO, România trebuie să aibă un profil mult mai pronunţat în aceste zile, să fie mult mai activă în plan diplomatic.

USD, de acord cu adoptarea unei declarații privind Ucraina

USD susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

"Momentul cel mai bun pentru luarea unei poziţii comune a Parlamentului pe acest subiect va fi chiar în această săptămână, imediat după votul din plen pentru noua structură a Guvernului României. Miercuri, 5 martie 2014, parlamentarii reuniţi vor putea emite poziţia României de solidaritate faţă de desfăşurările din Ucraina şi de dezaprobare faţă de orice încălcări ale suveranităţii unui stat independent. În legatură cu acest subiect important, USD susţine că poziţia României trebuie să fie deplin solidară şi perfect coordonată cu poziția adoptată de Uniunea Europeană şi de Statele Unite ale Americii", se arată în comunicatul USD.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
2 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza