România, tot mai aproape de includerea în programul Visa Waiver

România îndeplinește cel mai important criteriu necesar includerii în programul Visa Waiver, de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români, afirmă vicepremierul Gabriel Oprea.

Adăugat: 11 Octombrie 2015
Ultima actualizare:11 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea viceprim-ministrului Gabriel Oprea cu procurorul general al Statelor Unite ale Americii, Loretta Lynch. Sursa: MAI
trimite pe mail

România este un partener solid şi un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americiii, a declarat, astăzi, vicepremierul Gabriel Oprea, care a făcut un bilanţ al recentei sale vizitei la Washington.

El a subliniat cooperarea foarte bună pe care România o are cu Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic, dar s-a referit şi la demersurile pe care le-a făcut pe lângă oficialităţile americane pentru eliminarea regimului de vize pentru români.

"Am semnat împreună cu procurorul general al SUA, doamna Loretta Lynch, acordul între Guvernul român şi Guvernul american privind intensificarea cooperării în prevenirea şi combaterea infracţiunilor grave. Acest demers reprezintă îndeplinirea de către România a celui mai important criteriu tehnic necesar includerii în programul Visa Waiver, de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii români", a spus Oprea.

În întâlnirea cu directorul Comunităţii de Informaţii a SUA, James Clapper, vicepremierul a fost reconfirmată cooperarea foarte bună dintre cele două state în special în domeniul intelligence.

"Domnul Clapper a acceptat invitaţia de a efectua o vizită în România, prilej cu care vom putea dezvolta relaţiile bilaterale în ceea ce priveşte întărirea securităţii şi intensificarea schimbului de informaţii", a adăugat Oprea.Autor:
Radio România
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
11 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza