România susţine drumul european al Serbiei

România susţine integrarea Serbiei în Uniunea Europeană, acesta a fost mesajul transmis la Belgrad de premierul Viorica Dăncilă preşedintelui sârb, Aleksandar Vučić.

Adăugat: 23 Decembrie 2018
Ultima actualizare:23 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Viorica Dăncilă l-a invitat pe şeful statului sârb să efectueze o vizită la Bucureşti, în timpul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Prioritățile viitoarei președinții a României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezentate la Belgrad de premierul Viorica Dăncilă. Ea a spus că un accent deosebit se va pune pe politica de coeziune, dar și pe extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest.

Viorica Dăncilă: Statele care vor să adere la Uniunea Europeană, statele din Balcanii de Vest, care fac pași importanți în acest sens, să fie evaluate pe baza meritelor proprii și să facă progrese în timpul președinției rotative deținute de către România.

Premierul bulgar, Boiko Borisov, crede că s-au făcut eforturi, însă nu suficiente, în ceea ce privește politica de azil și migrația, însă viitoarea președinție română la Consiliul Uniunii Europene ar putea face mai mult.

Balcanii au nevoie, în opinia premierului grec, Alexis Tsipras, nu numai de proiecte de infrastructură rutieră, feroviară sau în plan energetic, ci și de o nouă dinamică geo-politică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza