România susţine aderarea Serbiei la UE

România şi-a reafirmat sprijinul pentru aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, cu ocazia întâlnirii de ieri, de la Timişoara, dintre premierul Dacian Cioloş şi omologul său, Aleksandar Vučić.

Adăugat: 11 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful guvernului român a fost însoţit de o echipă amplă de miniştri şi a semnat mai multe documente de cooperare bilaterală cu demnitarul sârb.  

Primul ministru, Dacian Cioloş, a apreciat că relaţiile dintre România şi Serbia sunt consistente şi a declarat că pe viitor parteneriatul economic dintre cele două ţări trebuie să se întărească. 

"Este şi în interesul nostru să avem o Serbie europeană din toate punctele de vedere în Balcanii de Vest. S-a semnat şi un protocol şi l-am asigurat pe domnul prim-ministru că va avea tot sprijinul nostru pentru reformele pe care Serbia are în vedere să le facă, în vederea pregătirii pentru aderarea la Uniunea Europeană", a promis Cioloş. 

Discuţiile dintre Dacian Cioloş şi primul ministru, Aleksandar Vučić, au vizat şi dezvoltarea infrastructurii pentru interconectarea celor două ţări.

Un alt subiect a fost situaţia comunităţii româneşti din Serbia şi posibilitatea ca românii din Voivodina să studieze în limba română.

În acest sens, primul ministru sârb, Aleksandar Vučić, a promis că anul viitor vor ajunge în Voivodina manuale în limba română.

Totodată, acesta a dat asigurări privind sprijinul Serbiei în vederea securizării frontierei pentru oprirea migraţiei ilegale.
 Autor:
Alina Bujancă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza