România, susţinător ferm al aderării Georgiei la NATO

România este un susţinător ferm al aderării Georgiei la NATO, declară ministrul apărării, Mihnea Motoc.

Adăugat: 7 Aprilie 2016
Ultima actualizare:7 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale
trimite pe mail

România este un susţinător ferm al aderării Georgiei la NATO şi rămâne un partener de încredere al acestei ţări în eforturile comune de asigurare a stabilităţii în zona Mării Negre, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, după întrevederea de la Bucureşti cu omologul său georgian.

Mihnea Motoc a salutat participarea Georgiei la misiuni importante ale Alianţei Nord-Atlantice în perspectiva summitului NATO de la Varşovia, de la începutul lunii iulie. 

Parteneriatul NATO - Georgia a ocupat un rol central în discuţiile noastre, la fel şi posibilităţile de valorificare optimă a acestui parteneriat în perspectiva summitului de la Varşovia.

Este necesar să ne concertăm în punerea pe radarul strategic şi politic al NATO într-o măsură mai mare a preocupărilor noastre legate de regiunea Mării Negre, a spus Mihnea Motoc.

Ministrul Tinatin Khidasheli a declarat că România se află în fruntea listei susţinătorilor Georgiei

"Pentru Georgia, o ţară care se confruntă, din păcate, cu numeroase provocări şi ameninţări, este foarte important să ştie că are alături ţări importante, lideri importanţi ai lumii şi ai organizaţiilor internaţionale. România este undeva în fruntea listei celor care ne-au sprijinit şi ne sprijină", a afirmat Tinatin Khidasheli.


 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza