România, sub Codul galben de ninsori

Trei sferturi din ţară se află până mâine seară sub cod galben de ninsori şi vânt puternic.

Adăugat: 1 Decembrie 2014
Ultima actualizare:1 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comandamentul de Iarnă întrunit la guvern dă asigurări că echipe de intervenţie sunt mobilizate pentru a acţiona în orice situaţie.

Până mâine la ora 22:00 va ninge, vor fi intensificări de vânt şi condiţii de producere a poleiului în jumătatea sudică a ţării şi în centru.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, afirmă că precipitaţiile din aceste zile vor fi consistente, însă nu ne vom confrunta cu un viscol de intensitatea celui de anul trecut:

"În partea de sud-vest încă plouă, se transformă la noapte în ninsoare în aproape toată zona, în care s-a dat atenţionare; viteze de vânt, 40-50 la munte, 70-80 km/oră înseamnă viscol, chiar dacă nu avem cantităţi foarte mari de ninsoare, după care mâine după-masă e posibil ca în foarte multe zone să se transforme din nou în ploaie, cu temperaturi foarte scăzute la sol. E posibil să avem situaţie de gheaţă, polei pe şosele şi trebuie multă atenţie", a subliniat Ion Sandu.

Directorul ANM a mai spus că, începând de miercuri, România intră într-un regim de iarnă normal, cu temperaturi negative noaptea, uşor pozitive ziua şi cantităţi foarte slabe de precipitaţii.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza