România, sub cod portocaliu şi galben de ger

Capitala şi 36 de judeţe sunt sub cod portocaliu astăzi, iar cinci judeţe sub cod galben.

Adăugat: 10 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şcolile sunt închise în 22 de judeţe şi în Bucureşti, iar în alte nouă judeţe cursurile au fost suspendate parţial.

40 de trenuri sunt anulate, iar două garnituri sunt oprite la această oră în gările Strehaia şi Tâmpa, din cauza unui deranjament la linia electrică.

În traficul rutier nu mai sunt prea multe probleme, după cum transmite inspector principal Adrian Creangă, de la Centrul Infotrafic al Poliţiei Române:

La această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile sau unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele principale. Amintim că în judeţul Constanţa, pe DN 3 Ostrov-Murfatlar, circulaţia a fost reluată, cu restricţii pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Drumul fusese închis din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Amintim că începând cu data de 1 noiembrie, au fost închise câteva tronsoane ale unor drumuri naţionale care se încadrează la nivelul 4 de viabilitate sau conform regulametelor de funcţionare pentru perioada de iarnă. Acestea sunt DN 7C Transfăgărăşan, pe tronsonul Piscul Negru - Bâlea Cascadă, DN 67C Transalpina pe tronsonul Rânca-Şugag, DN 17D în Munţii Rodnei, Pasul Rotunda, pe tronsonul nemodernizat între Valea Mare şi Cârlibaba şi DN 1R, în Munţii Apuseni, Pasul Ursoaia, între Poiana Horea şi Mătişeşti. Amintim, de asemenea, că pe Dunăre, traficul fluvial este oprit între localităţile Pristol - Mehedinţi şi Baziaş - Caraş-Severin, kilometrii 826-1075, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Din cauza sloiurilor de gheaţă, în Delta Dunării au fost suspendate cursele de pasageri în localităţile izolate, iar transportul de persoane şi mărfuri se face doar pe braţul Sulina, cu o navă specială a Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza