România speră să aibă o decizie privind Schengen până la sfârşitul anului

Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen a organizat astăzi conferinţa "Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015".

Adăugat: 6 Octombrie 2015
Ultima actualizare:6 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România spera să obţină o decizie în privinţa aderării la Schengen, măcar până la sfarsitul acestui an, a declarat astazi, secretarul de stat in ministerul de Interne, Bogdan Tohănean, la conferinţa "Aderarea României la Spaţiul Schengen – 2015",  organizata de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Acesta a apreciat totodată că, deşi România este pregătită din toate punctele de vedere pentru aderarea la Spaţiul Schengen, fiind un adevărat pol de securitate în regiune, şansele ei sunt afectate de lipsa consensului european în chestiunea migraţiei.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a explicat însă, faptul că este clar că nu sunt întrunite condiţiile politice pentru o decizie privind Shengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne de joi.

Deputatul UDMR, Laszlo Borbely s-a declarat sceptic că în lunile viitoare atitudinea ţărilor din spaţiul Schengen se va schimba în aşa masură încât să existe şanse pentru o aderare a României, deşi toate criteriile tehnice sunt îndeplinite de multă vreme.

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat că România a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne a punctului privind aderarea ţării noastre la spaţiul liberei circulaţii, întrucât se ştie foarte clar că decizia nu va fi favorabilă.

În condiţiile în care la Bucureşti opoziţia liberală a susţinut că intrarea României în spaţiul Schengen ar fi amânată şi din cauza problemelor cu justiţia pe care le are şeful Guvernului, acesta a explicat că subiectul nu are legătură cu situaţia internă din România, ci cu raţiuni de politică internă ale unor state din Uniunea Europeană.
  Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza