România şi Ungaria au redeschis parțial graniţa comună

Bogdan Aurescu şi Peter Szijjarto au căzut de acord asupra deblocării situaţiei lucrătorilor transfrontalieri din cele două ţări.

Adăugat: 25 Martie 2020
Ultima actualizare:25 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a vorbit la telefon cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, şi a obţinut acordul guvernului de la Budapesta pentru deblocarea situaţiei lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta zilnic de o parte şi de alta a frontierei româno-ungare.

Anunţul a fost făcut şi la Budapesta, după cum transmite corespondentul Emil Groza.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a anunţat astăzi că se va oferi posibilitatea celor care locuiesc în Ungaria sau în România să treacă frontiera dintre cele două state pentru a se deplasa la locul de muncă dacă acesta se află la o distanţă de 30 de kilometri de graniţa comună.

Măsura va fi aplicată şi în cazul celor care locuiesc în România şi lucrează în Ungaria.

Acesta a precizat că vieţile comunităţilor care se află de o parte şi de alta a frontierei se află într-o legătură strânsă, multe persoane trec graniţa pentru a merge la locul de muncă, iar pe lângă protejarea sănătăţii oamenilor este importantă şi menţinerea capacităţii de funcţionare a economiilor.

Peter Szijjarto a mai spus că şefii poliţiilor din cele două state vor ajunge la o înţelegere cât mai curând posibil în privinţa momentului în care va intra în vigoare această măsură şi a punctelor de trecere a frontierei care vor putea fi folosite.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza