România şi UE lansează apeluri la calm în Republica Moldova

Premierul României, Dacian Cioloş, a declarat că aşteaptă cât mai repede un guvern instalat, iar şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, încurajează toate părţile interesate din Republica Moldova să se aşeze la masa dialogului.

Adăugat: 21 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş a subliniat importanţa unei guvernări stabile, care să realizeze reformele economice şi sociale necesare. 

"Aşteptăm, cât mai repede, un guvern instalat, cu un program de guvernare care, sperăm noi, să includă reformele care sunt aşteptate mai ales de cetăţenii Republicii Moldova, de luptă împotriva corupţiei, de eficientizare a statului, proiecte care să relanseze economia. România este gata să ajute Republica Moldova - şi din punct de vedere diplomatic şi din punct de vedere economic - însă aşteptăm, în primul rând, să avem guvernul, să vedem programul de guvernare şi să putem începe discuţiile concrete.", a spus Dacian Cioloş. 

Şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat, printr-un purtător de cuvânt, că încurajează toate părţile interesate din Republica Moldova să se angajeze într-un dialog pentru a găsi, împreună, o cale de urmat. Şi ambasada Statelor Unite la Chişinău îndeamnă autorităţile să discute cu protestatarii în mod deschis şi transparent.

Potrivit Radio Chişinău, Preşedintele Parlamentului, Adrian Candu, a declarat că o întâlnire cu liderii protestatarilor ar urma să aibă loc mâine.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza