România şi Republica Moldova au prelungit acordul de asistenţă financiară

România este gata şi are posibilitatea să acorde şi sprijin financiar ţării vecine, a declarat premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită la Chişinău.

Adăugat: 27 August 2015
Ultima actualizare:27 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

România şi Republica Moldova au prelungit până în 2020 implementarea acordului de asistenţă financiară în valoare de 100 de milioane de euro, bani puşi la dispoziţie de Bucureşti.

Protocolul a fost semnat, astăzi, la Chişinău, de premierul Victor Ponta, care întreprinde o vizita în Republica Moldova.

România este cel mai marea avocat al integrării europene a Republicii Moldova şi este gata şi are posibilitatea să acorde şi sprijin financiar ţării vecine, a declarat premierul Victor Ponta.

În acest sens el a invitat autorităţile de la Chişinău să propună proiecte pe care România le va finanţa în cadrul Acordului de sprijin nerambursabil.

Victor Ponta a menţionat printre priorităţi proiectele de interconectare energetică a celor două state, extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni şi interconectarea liniilor electrice.

AUDIO Declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta, la Chişinău.

La rândul său, premierul moldovean, Valeriu Streleţ, a evocat parteneriatul strategic dintre cele două state pentru integrarea europeană şi a mulţumit României pentru sprijinul acordat Republicii Moldova.

De asemenea, Valeriu Streleţ a apreciat eforturile Bucureştiului de susţinere a agendei europene a Republicii Moldova prin ajutorul practic acordat în procesul de implementare a Acordului de asociere la UE.Autor:
Mariana Vasilache, Radio Chișinău
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza