România și Israel își reconfirmă relaţiile privilegiate

Premierul Ludovic Orban efectuează o vizită oficială în Israel.

Adăugat: 4 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Premierul României, Ludovic Orban și Reuven Rivlin, președintele statului Israel. Sursa: facebook.com/guv.ro
trimite pe mail

La Ierusalim, premierul României, Ludovic Orban, şi şeful executivului israelian, Benjamin Netanyahu, au reconfirmat relaţiile privilegiate între cele două ţări, reflectate de dialogul politic aprofundat, intensificarea cooperării economice, precum şi cooperarea consolidată în domeniile apărării şi al securităţii.

Toate convorbirile oficiale pe care le-a avut ieri premierul României, Ludovic Orban, au fost la Ierusalim, la renumitul Hotel King David, deschis în mod excepţional pentru vizita delegaţiei Guvernului de la Bucureşti, deoarece sunt în vigoare restriciţi la nivel naţional pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Premierul s-a deplasat doar la reşedinţa preşedintelui statului, care este tot la Ierusalim, unde a fost primit de Reuven Rivlin.

Premierul Ludovic Orban a avut întrevederi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, ministrul de externe Gabi Ashkenazi şi Colette Avital, preşedinta World Jewish Restitution Organization.

Astăzi, se va întâlni la Ierusalim cu premierul supleant Benny Gantz, care este şi ministrul apărării.

Într-un interviu în exclusivitate pe care mi l-a acordat, premierul român a vorbit despre aprofundarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale.

Ludovic Orban: Am avut o întrevedere foarte pozitivă cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu; de asemenea, o întrevedere foarte plăcută şi prietenească cu preşedintele statului Israel, o discuţie la fel de serioasă şi de rodnică cu ministrul de externe. În toate discuţiile, am abordat problema consolidării relaţiilor dintre România şi Israel, problema adâncirii cooperării în foarte multe domenii de activitate, atât în domeniul apărării, cât şi în domeniul sănătăţii. Se ştie că Statul Israel are un sistem medical performant, că este extrem de avansat în foarte multe ramuri ale medicinei, şi o cooperare în domeniul sănătăţii, mai ales în contextul pandemiei, este foarte utilă. Am discutat şi de posibile proiecte concrete în acest domeniu. De asemenea, am discutat despre cooperarea în domeniul agriculturii şi mai ales în domeniul îmbunătăţirilor funciare.Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza