România şi Israel au convenit organizarea unui forum economic

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său israelian Benjamin Netanyahu, au convenit să organizeze un forum economic.

Adăugat: 2 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Varna - Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său israelian Benjamin Netanyahu, au convenit să organizeze, înaintea şedinţei comune a Guvernelor celor două ţări, un forum economic dedicat contactelor de afaceri.

Premierul român s-a întâlnit cu omologul său israelian, astăzi, la Varna, înaintea reuniunii cvadrilaterale la nivel înalt România-Bulgaria-Serbia-Grecia.

Întâlnirea s-a încheiat cu puţin timp în urmă cu o conferinţă de presă comună.

Reuniunea de la Varna este un bun prilej pentru România, Bulgaria, Serbia şi Grecia de a continua proiectele de interconectare a infrastructurii de transport şi a celei energetice dar şi de a rezolva împreună provocările existente,  a susţinut premierul Viorica Dăncilă.

Ea a prezentat şi obiectivele României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, care va începe la 1 ianuarie 2019, spunând că politica de coeziune este şi trebuie să rămână principala politică de investiţii pentru că ea contribuie la dezvoltarea echilibrată a ţărilor din UE şi a regiunilor.

Pe de altă parte, şeful executivului român s-a pronunţat şi în favoarea unor eforturi susţinute pentru asigurarea unei mai mari securităţi energetice a Europei şi de asemenea pentru acordarea unei atenţii speciale proiectelor de transport şi a celor energetice.  

Viorica Dăncilă: Am avut ocazia de a reevalua stadiul proiectelor comune din domeniul infrastructurii de transport şi a infrastructurii energetice. Am subliniat necesitatea de a face mai mult pentru securitatea energetică a Europei, în special prin diversificarea surselor de aprovizionare şi accelerarea interconectărilor.  

La evenimentul de Varna este prezent şi premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a salutat ideea organizării acestor reuniuni cvadrilaterale, spunând că este cea mai bună metodă de soluţionare a problemelor regionale.

El a mulţumit totodată pentru compasiunea exprimată atât de cei trei premieri cât şi de preşedintele sârb, faţă de recentul atentat de la Pittsburgh, în care 11 persoane au fost ucise.

Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu omologul său israelian, în cadrul căreia au fost evocate legăturile tradiţionale de prietenie dintre România şi Israel.

Mai mult, ei au convenit organizarea unei şedinţe de guvern comune şi înainte de aceasta chiar a unui forum economic.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza