România şi Franţa vor constitui grupuri comune pentru întărirea parteneriatului strategic

Întărirea parteneriatului strategic dintre România şi Franţa a fost tema centrală a discuţiilor pe care le-a avut cu puţin timp în urmă la Paris, premierul Sorin Grindeanu cu omologul său francez, Édouard Philippe.

Adăugat: 8 Iunie 2017
Ultima actualizare:8 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul României, Sorin Grindeanu (dreapta) şi cel al Franţei, Édouard Philippe
trimite pe mail

Premierul României, Sorin Grindeanu şi cel al Franţei, Édouard Philipp au discutat şi subiecte europene dar şi chestiuni bilaterale.

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu omologul său francez Édouard Philippe despre un obiectiv foarte important al politicii externe: aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Dacă aderarea la NATO a oferit ţării noastre securitate, integrarea în UE prosperitate economică, aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică va aduce României respectabilitate, a spus Sorin Grindeanu, care a adăugat că Franţa susţine ţara noastră în acest demers.

Premierul român a mai spus că aderarea României la Agenţia pentru Energie Nucleară este un semn foarte bun că ţara noastră va putea să-şi atingă acest obiectiv.

"Am mulţumit pentru sprijinul pe care Franţa ni-l dă pentru atingerea obiectivului de a deveni membru OCDE şi apreciem acest sprijin, un sprijin pe care Franţa l-a dat României pe parcursul istoriei. Au fost tot timpul alături de noi şi când am dorit, ca să dau câteva exemple, să devenim membri NATO şi când am devenit membri ai UE. E ţara care susţine aderarea României la OCDE", a spus Sorin Grindeanu.

Cei doi premieri, român şi francez, au mai discutat şi despre modul în care poate să fie consolidat proiectul UE după Brexit, un alt obiectiv foarte important al politicii externe româneşti.

De asemenea, Sorin Grindeanu şi Édouard Philippe au mai stabilit constituirea de grupuri comune de lucru la nivelul fiecărui minister de la Bucureşti şi de la Paris care să întărească parteneriatul strategic dintre cele două state.

Acestea sunt doar câteva din concluziile vizitei premierului Sorin Grindeanu care s-a încheiat la Paris.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza