România şi Croaţia, schimburi comerciale de 270 de milioane de euro

Colaborarea în cadrul Uniunii Europene, pe proiecte cum ar fi aderarea la Spaţiul Schengen de liberă circulaţie, s-au aflat pe agenda vizitei oficiale pe care premierul Sorin Grindeanu a făcut-o ieri în Croaţia.

Adăugat: 13 Iunie 2017
Ultima actualizare:13 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Sorin Grindeanu și premierul Croaţiei, Andrej Plenkovi - foto Petruţa Obrejan
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a salutat excelentele relaţii dintre Croaţia şi România, insistând însă pe consolidarea dimensiunii economice.

În opinia sa, cele două state dispun de un potenţial economic uriaş ce trebuie exploatat.

În acest spirit a fost semnat ieri şi un memorandum de cooperare între Camerele de Comerţ ale Croaţiei şi României.  

"Semnarea acestor două documente arată intenţia ambelor state de a intensifica relaţiile bilaterale. Am exprimat dorinţa de a identifica noi oportunităţi în vederea dinamizării relaţiilor economice dintre România şi Croaţia. Anul trecut, schimburile comerciale dintre România şi Croaţia au fost în jur de 270 de milioane de euro. Potenţialul de creştere este uriaş şi ne dorim să valorificăm la maximum acest potenţial de creştere", a declarat Grindeanu.  

Potrivit premierului Sorin Grindeanu, autorităţile de la Bucureşti şi Zagreb trebuie să-şi armonizeze poziţiile şi în cadrul Uniunii Europene pe proiecte europene comune, cum ar fi politica de coeziune, politica agricolă, dar şi în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, lucru, de altfel, susţinut şi de omologul său croat, Andrej Plenkovic.

Alte subiecte prezente pe agenda discuţiilor au vizat situaţia minorităţii croate din România, dar şi Strategia Dunării.

Tot ieri, şeful Executivului român a fost primit şi de preşedintele Parlamentului croat, dar şi de şeful statului, doamna Kolinda Grabar-Kitarović.


 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza