România şi Croaţia "au un potenţial economic deosebit"

Preşedinţii României și Croaţiei au participat, astăzi, la Bucureşti, la Forumul de afaceri româno-croat.

Adăugat: 3 Octombrie 2017
Ultima actualizare:3 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Vizita de stat a Președintelui Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar-Kitarović
trimite pe mail

România şi Croaţia au un potenţial economic deosebit, care poate fi transformat într-un consistent parteneriat regional,  au fost de acord preşedinţii Croaţiei şi României, care au participat, astăzi, la Bucureşti, la Forumul de afaceri româno-croat.

Preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarović, a afirmat că România este o ţară atractivă pentru investitorii străini.

"România a făcut progrese considerabile. Economia este într-o creștere continuă ceea ce se reflectă într-o serie de indicatori, mai ales în reducerea șomajului. România, drept exemplu al unei economii de tranziție, așa-zisei noi Europe se profilează într-o țară investițională atractivă, ceea ce se denotă din punct de vedere social, stabilitatea economică și a mediului economic. Și totuși, atât în fața Croației, cât și a României este o cale lungă pe care trebuie să o parcurgem astfel încât să putem atinge dezvoltarea economică și standardul de viață a așa-zisei Europe vârstnice, vechii Europe", a spus Kolinda Grabar-Kitarović.

Preşedintele Klaus Johannis i-a încurajat pe oamenii de afaceri români să contsruiască noi parteneriate şi să exploreze toate oportunităţile economice în cadrul Uniunii Europene.

Șeful statului a salutat eforturile antreprenorilor români, insistând că statisticile pozitive ale economiei trebuie să se regăsească şi în viaţa românilor.

"În ultimii ani, România a înregistrat performanțe economice notabile, prin rate record de creștere economică în spațiul european, dar și printr-un volum cu circa 30% mai mare al fluxului de investiții străine în 2016, ceea ce confirmă atractivitatea mediului economic românesc. Este însă important ca, dincolo de latura cantitativă a performanțelor economice, aspectele calitative ale evoluțiilor viitoare să devină predominante. Adevărata valoare a acestor statistici favorabile este dată de capacitatea de a le transpune în viața de zi cu zi a oamenilor, de a le transforma în mijloace durabile de prosperitate. Aceste obiective nu se pot realiza decât într-un climat de stabilitate, în care întreprinzătorii au încredere că autoritățile statului acționează predictibil pe termen mediu și lung", a spus Klaus Iohannis.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza