România şi Bulgaria, vulnerabile pentru Schengen

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen poate duce la creşterea imigrării ilegale la graniţa turco-bulgară, a declarat marţi un expert al Europol, la o conferinţă organizată la Sofia.

Adăugat: 15 Iunie 2011
Ultima actualizare:15 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Coordonatorul departamentului de analiză al Oficiului de Poliţie al Uniunii Europene a mai afirmat că aderarea celor două ţări la Spaţiul Schengen ar agrava situaţia şi pe coasta bulgară a Mării Negre.
 


Jean-Dominique Nollet a adăugat totuşi că nimeni nu trebuie să se teamă de aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, în măsura în care primirea celor două ţări în spaţiul europen de liberă circulaţie va fi precedată adoptarea unor măsuri adecvate.


Potrivit unui recent raport al Europol, centrul criminalităţii organizate europene se situează în regiunea Balcanilor.


România şi Bulgaria au aderat la UE în anul 2007 şi au sperat că în acest an o să devină membre ale Spaţiului Schengen.


Speranţele celor două ţări nu sunt împărtăşite de  mai multe ţări membre ale UE, printre care Franţa şi Germania, care consideră că în cele două ţări sistemul justiţiei funcţionează în mod nesatisfăcător, iar combaterea corupţie lasă mult de dorit.


Pe de altă parte,  Parlamentul European a recomandat săptămâna trecută admiterea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen.


Votul din Parlamentul European este însă unul consultativ.
 Autor:
Rador
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza