România şi Bulgaria vor construi încă două poduri peste Dunăre

Vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul transporturilor din Bulgaria, Nikolina Angelkova, au semnat, astăzi, la Palatul Victoria, un Memorandum pentru construirea a încă două poduri peste Dunăre.

Adăugat: 28 Octombrie 2014
Ultima actualizare:28 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cele două poduri se vor construi la Turnu Măgurele - Nicopole şi Călăraşi - Silistra.

Săptămâna viitoare va fi constituit un grup de lucru care va întocmi detaliile tehnico-economice şi va identifica sursele de finanţare, au anunţat oficialii.  

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că este un document important şi că s-a lucrat aproape doi ani pentru stabilirea proiectelor de infrastructură.

"Am avut onoarea, astăzi, să semnez un document important pentru sudul României şi nordul Bulgariei, document prin care guvernele celor două ţări se angajează să înceapă construcţia a două noi poduri peste Dunăre, primul la Turnu Măgurele - Nicopole, iar, ulterior, la Călăraşi - Silistra. Timp de aproape doi ani de zile, am avut mai multe întâlniri pentru a stabili care sunt proiectele de colaborare pe infrastructura comună pe Dunăre şi în zona aferentă Dunării, iar în urma studiilor, care a fost finalizate, au reieşit aceste două amplasamente", a declarat Dragnea. 

Prezent la ceremonie, premierul Victor Ponta a declarat că dezvoltarea proiectelor comune de infrastructură transfrontalieră reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sudului României şi nordului Bulgariei, dar şi un exemplu de cooperare între cele două ţări membre ale Uniunii Europene şi partenere NATO.

"Cel mai important acum este să dezvoltăm aceste proiecte transfrontaliere şi acordul semnat astăzi este unul dintre cele mai importante în acest sens",  a declarat premierul la finalul ceremoniei de semnare a Memorandumului de înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza