România, semnatară a declaraţiei interparlamentare privind combaterea antisemitismului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va semna, astăzi, în localitatea cehă Terezin - locul unui fost lagăr evreiesc -, o declaraţie interparlamentară privind combaterea antisemitismului şi a crimelor comise din ură.

Adăugat: 26 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Este vorba de un semnal de alarmă împotriva terorismului şi pentru ca atrocităţile de acum peste 70 de ani să nu mai aibă loc niciodată, a precizat, pentru RRA, Valeriu Zgonea.

El s-a referit la iniţiativa diplomaţiei parlamentare, la care România ia parte, alături de Legislativul de la Praga, cel israelian şi Consiliul European Evreiesc.

"Vom aduce, alături de Cehia şi România, la aceeaşi masă, religii diferite, opinii diferite, continente diferite, care îşi asumă dimensiunea parlamentară a dorinţei de a mobiliza cetăţeni din ţările lor să militeze activ, să susţină cu instrumente paşnice pentru buna înţelegere şi acceptarea diversităţii, a diversităţii de toate tipurile - religioase, de rasă - astfel încât, manifestări antisemite, antireligioase, xenofobe, să nu se mai petreacă", a spus Zgonea.

Acţiunea interparlamentară de astăzi se alătură Declaraţiei, semnate în 2009, la Terezin, de prim-miniştri din peste 40 de ţări - a transmis reporterul Radio România Actualităţi, Petruţa Dinu.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Dinu
Adăugat:
26 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza