România se opune reducerii fondurilor europene pentru politica de coeziune

România se va opune propunerii discutate la Bruxelles de reducere în viitor a fondurilor europene pentru politica de coeziune.

Adăugat: 25 Februarie 2018
Ultima actualizare:25 Februarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Antena 3, că guvernul depune toate eforturile necesare pentru a mări rapid rata de absorbţie şi de evitare a dezangajării de fonduri europene.

Şefa executivului a precizat că România se va opune propunerii discutate la Bruxelles de reducere în viitor a fondurilor europene pentru politica de coeziune.

"Avem întârzieri pe unele proiecte. Încercăm să le aducem la zi, astfel încât România să nu piardă fonduri europene. Sunt mai multe idei în Parlamentul European în a lega alocarea următoarelor fonduri europene în funcție de ceea ce a absorbit fiecare țară, lucru care nu cred că este normal și cred că multe țări nu-l vor accepta, pentru că în 2017 noi am avut o absorb?ie de 11%, în condițiile în care în 2016 nici măcar autoritățile de management nu le avem acreditate, nu avem ghiduri. Cred că este important să menținem aceeași alocare pentru politica de coeziune, pentru că este un lucru important în a elimina diferențele de dezvoltare între țări, între regiuni în Europa și cred că acest lucru este un lucru de normalitate îi pe care îl așteaptă cetățenii europeni", a subliniat premierul.

Viorica Dăncilă a mai spus că împreună cu comisarul european Corina Creţu a decis recent crearea unui grup de lucru pentru simplificarea procedurilor de atragere a fondurilor europene şi că săptămâna viitoare ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb, şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, se vor deplasa la Bruxelles.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza