România sărbătorește Ziua Drapelului Național

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege în 1998, iar data de 26 iunie a fost aleasă pentru a marca momentul în care guvernul revoluţionar a decretat, în 1948, ca tricolorul - roşu, galben şi albastru - să fie steagul naţional al tuturor român

Adăugat: 26 Iunie 2016
Ultima actualizare:26 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este Ziua Drapelului Naţional.

În Capitală şi în ţară vor avea loc ceremonii militare de înălţare a drapelului şi numeroase manifestări cultural-artistice.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege în 1998, iar data de 26 iunie a fost aleasă pentru a marca momentul în care guvernul revoluţionar a decretat, în 1948, ca tricolorul - roşu, galben şi albastru - să fie steagul naţional al tuturor românilor.

Trei este numărul perfect, împărţirea culorilor în mod egal reprezintă principiul egalităţii, iar orientarea lor semnifică verticalitatea.

Aşadar, în fiecare an, la 26 iunie, autorităţile publice şi celelalte instituţii ale statului organizează ceremonii militare specifice şi manifestări cultural-educative, consacrate istoriei patriei.

În Piaţa Tricolorului din Capitală, începând cu ora 9:30, drapelul naţional va fi binecuvântat de un preot militar şi va fi ridicat apoi pe catarg în acordurile Imnului Naţional. Militari ai Brigăzii 30 Gardă ''Mihai Viteazul'' vor prezenta un exerciţiu de mânuire a armamentului, iar Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale va susţine un concert de cântece ostăşeşti.

Ceremonii similare se desfăşoară în toate marile oraşe din ţară, precum şi în garnizoanele militare.

La Constanţa, manifestările, la care participă militarii din Forţele Navale Române vor avea loc la Comandamentul flotei, pe faleză.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza