România sărbătorește Ziua Armatei

Ceremonii militare şi religioase sunt organizate astăzi în toate garnizoanele din ţară, cu ocazia Zilei Armatei României.

Adăugat: 25 Octombrie 2015
Ultima actualizare:25 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Manifestările din Bucureşti încep cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Patriei, situat la Universitatea Naţională de Apărare  Carol I.

Începând cu  ora 10, la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, va avea loc o ceremonie militara si religioasă .

Aproximativ 300 de studenţi ai Academiei Tehnice Militare şi Universităţii Naţionale de Apărare Carol I vor  depune jurământul militar.

Totodată,  vor fi depuse două urne cu pământ aduse din Republica Kalmâkia (Federaţia Rusă), unde astăzi  va fi inaugurat primul Cimitir de Onoare Românesc.

O delegaţie a MAPN si MAE participă în localitatea Rossoşka, la inaugurarea primului cimitir al militarilor români căzuți în luptă la Stalingrad,  pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.

Ziua Porţilor Deschise la Memorialul Eroilor Neamului

Manifestările cu ocazia Zilei Armatei României continuă în Parcul Carol cu Ziua Porţilor Deschise la Memorialul Eroilor Neamului şi cu un moment artistic susţinut de Muzica Militară a MapN, Ansamblul Doina al Armatei şi clubul Andantino al Cercului Militar Naţional.

Vor  fi organizate o expoziţie statică de tehnică militară, o platformă de jocuri şi concursuri pentru copii, o competiţie de cros şi va fi prezentată oferta educaţională a Academiei Tehnice Militare.

O ceremonie militară de depuneri de coroane de flori este organizată şi la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului.

Retragere cu torțe

Manifestările din Capitală ,cu ocazia Zilei Armatei României,  se vor încheie spre seară , când militarii regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional, Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Mihai Kogălniceanu , Splaiul Independenţei, Podul Cotroceni, Şoseaua Iuliu Maniu, Bulevardul Vasile Milea, Drumul Taberei , Statul Major al Forţelor Terestre.

Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa va participa la ceremoniile  organizate la Monumentul Eroilor din Satu Mare şi la Ansamblul Monumental Glorie Ostaşului Român din Carei.

Şeful Statului Major General al Armatei României , general-locotenent Nicolae Ciucă va participa la ceremoniile militare şi religioase  la Monumentul Eroilor din Păuliş şi la Monumentul Ostaşului Român din Piaţa Avram Iancu, municipiul Arad.

Anul veteranilor de război

Ziua Armatei se sărbătoreşte  şi în  ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

La împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în semn de recunoştinţă şi preţuire pentru eroii României, 2015 a fost decretat, prin hotărâre de guvern, „Anul veteranilor de Război”.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza