România salută sprijinul Germaniei pentru intrarea în Spaţiul Schengen

În discursul cancelarului Olaf Scholz de la reuniunea UE de la Praga se arată că România, Croaţia şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen.

Adăugat: 29 August 2022
Ultima actualizare:29 August 2022

Politica Romaneasca
Foto: Cancelarul german Olaf Scholz. Sursa: bundesregierung.de
trimite pe mail

Autorităţile române salută sprijinul Germaniei pentru aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi mulţumesc cancelarului Olaf Scholz pentru susţinerea sa în îndeplinirea acestui obiectiv.

După cum transmite AFP, în discursul acestuia de la reuniunea UE de la Praga se arată că România, Croaţia şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membru cu drepturi depline al Spaţiului Schengen, care trebuie protejat şi dezvoltat, ceea ce înseamnă închiderea golurilor rămase.

România şi Bulgaria ar fi trebuit să intre în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie în martie 2011 şi chiar Germania este una din ţările care s-au opus.

Motivele invocate erau corupţia şi problemele din justiţie. Ulterior, unele ţări şi-au nuanţat poziţia, mai puţin Olanda.

Astăzi, după 11 ani de amânări, anunţul făcut de cancelarul german Olaf Scholz este o nouă rază de speranţă pentru ţara noastră.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, într-un twitter că intrarea României în Spaţiul Shengen este un obiectiv strategic al ţării noastre, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a arătat, într-un alt mesaj, că românii merită cu prisosinţă această decizie, care va duce la scurtarea semnificativă a timpilor de aşteptare la frontieră pentru transportatorii de mărfuri.

Declaraţia cancelarului Olaf Scholz privind sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României este un anunţ extrem de important, pentru că este pentru prima oară când Germania, la cel mai înalt nivel anunţă acest lucru în mod necondiţionat, a afirmat ministrul român de externe, Bogdan Aurescu. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august, ora 16:05)Autor:
Cristina Grecu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 August 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza