România, reprezentată la summitul NATO de preşedintele Klaus Iohannis

România este reprezentată la summitul NATO de preşedintele Klaus Iohannis care intenţionează să sublinieze importanţa pe care o are pentru Bucureşti, dar şi pentru Alianţă în general, regiunea Mării Negre.

Adăugat: 4 Decembrie 2019
Ultima actualizare:4 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Două teme domină agenda întâlnirii NATO de la Watford de lângă Londra: prima vizează contribuţia fiecărui stat pentru apărare, iar aici România stă foarte bine, după cum declara preşedintele Klaus Iohannis, la sosirea la reuniune.

A doua temă este legată de o discuţie despre viitorul NATO, care ar viza o strategie pe termen lung sau mediu.

Este bine să începem un proces de reflecţie asupra viitorului NATO, dar sub conducerea secretarului general al Alianţei, mai spunea Klaus Iohannis care a adăugat că România este hotărâtă să se implice mult în această discuţie.

Regiunea Mării Negre va constitui o temă importantă în intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis aici la Watford.

Klaus Iohannis: Voi sublinia importanţa acestei regiuni pentru NATO şi cred că voi găsi multă deschidere, fiindcă tot la iniţiativa noastră întreaga regiune a fost inclusă într-o strategie NATO special dedicată regiunii Mării Negre şi aici vom continua cu succes.

L-am întrebat pe Klaus Iohannis dacă dejunul de lucru oferit de preşedintele SUA, Donald Trump, liderilor din ţările care alocă 2% din PIB pentru apărare este un semnal în direcţia celor care încă nu contribuie în mod consistent la bugetul NATO.

Klaus Iohannis spunea că reprezintă într-adevăr un semnal, dar este mai degrabă o aprecieare  pentru țările care alocă 2% din PIB pentru apărare.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza