România, reclamată pentru nerespectarea legislaţiei privind deşeurile

România a fost reclamată de Comisia Europeană la Curtea Europeană de Justiţie pentru nerespectarea legislaţiei privind deşeurile din industriile extractive.

Adăugat: 16 Octombrie 2014
Ultima actualizare:16 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acuzaţia se referă la iazul de decantare de peste 100 de hectare de la Boşneag, în prezent aproape abandonat, în care au fost deversate deşeuri de la exploatările minelor de cupru şi de zinc de la Moldova Nouă.

Comisia Europeană susţine că iazul este o sursă majoră de poluare şi prezintă riscuri semnificative pentru sănătate şi mediu.

România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluţiona problema, însă progresele au fost insuficiente, spune Executivul comunitar, transmite corespondenta RRA la Bruxelles, Cerasela Rădulescu

Comisia precizează că România a fost de acord să ia măsuri pentru a soluţiona problema, însă progresele au fost insuficiente.

"Având în vedere gravitatea riscului în acest caz şi la recomandarea comisarului pentru mediu, domnul Janez Potočnik, Comisia introduce o acţiune împotriva României în faţa Curţii de Justiţie a UE, în scopul de a se asigura că sunt luate mai  rapid măsuri corective", precizează comunicatul.

Trimiterea în faţa CJUE a fost decisă după ce România nu a luat măsurile necesare pentru a curăţa două iazuri de decantare din Moldova Nouă, în urma infringementului lansat de Bruxelles pe 20 februarie.

Potrivit CE, iazurile de decantare sunt "o sursă majoră de pulberi toxice, care au consecinţe semnificative asupra sănătăţii umane şi asupra mediului".Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cerasela Rădulescu
Adăugat:
16 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza