România, printre țările cu cei mai buni timpi de reacție la 112

România face parte dintre cele cinci state membre care reprezintă exemple de bună practică în termeni de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului.

Adăugat: 14 Februarie 2015
Ultima actualizare:14 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România se situează printre statele membre ale UE cu cei mai buni timpi de reacţie, sub 10 secunde, şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, informează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS precizează că apelurile la 112 sunt preluate, în medie, în 3,68 secunde, iar localizarea apelanţilor nu este posibilă în doar 2% din cazuri.

În România, atât folosirea numărului 112 cât şi localizarea apelantului funcţionează şi în roaming.

STS mai informează că, în urma campaniilor de educare şi informare pe care le-a desfăşurat, numărul de apeluri false a scăzut în ultimii ani şi se înscriu în media înregistrată şi în statele europene cu tradiţie în domeniu.

Comisia Europeană a făcut apel la toate statele membre să îşi intensifice eforturile pentru o mai bună localizare a apelanţilor şi pentru facilitarea accesului la numărul unic de urgenţă 112 a persoanelor cu dizabilităţi.

România face parte dintre cele cinci state membre care reprezintă exemple de bună practică în termeni de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului, se mai arată în comunicatul STS.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
14 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza