România, printre cele mai afectate 10 ţări de atacurile cibernetice

Potrivit specialiştilor de la Kaspersky, România a fost printre cele mai afectate 10 ţări de atacurile cibernetice de vineri.

Adăugat: 15 Mai 2017
Ultima actualizare:15 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Experţii în materie de securitate cibernetică încearcă să îi identifice, încă, pe autorii atacului de o amploare fără precedent de vineri şi care ar putea folosi o nouă variantă a virusului în zilele următoare.

Numărul celor afectaţi a depăşit 200 de mii în cel puţin 150 de ţări, în majoritate firme.

Directorul Europol, Rob Wainwright, a afirmat, într-un interviu pentru BBC, că până acum nu s-a mai confruntat cu un atac de o asemenea amploare, iar numărul total al celor afectaţi se va şti astăzi, când oamenii se vor întoarce la muncă şi îşi vor deschide calculatoarele. 

"Există îngrijorări, pentru că atacul a fost lansat vineri după-amiază poate deliberat, pentru a prinde companiile în timpul weekendului, când nu lucrează, dar în acest timp computerele şi reţelele ar fi putut fi infectate. Dacă există companii care nu şi-au actualizat sistemul de operare, care nu şi-au peticit găurile din sistem, ar fi bine să o facă până luni dimineaţă, când angajaţii lor se întorc la muncă", a îndemnat Rob Wainwright. 

Potrivit specialiştilor de la Kaspersky, România a fost printre cele mai afectate 10 ţări de atacurile de vineri, fiind vizate servere, instituţii, dar şi Uzinele Dacia de la Mioveni, unde activitatea a fost întreruptă parţial.

Virusul "Wannacry" blochează computerele şi solicită plăţi în valoare de 300 de dolari pentru deblocare.

Compania Renault, care deţine Uzina de la Mioveni, a anunţat că speră să reia de astăzi fluxul normal de producţie, afectat de masivul atacul cibernetic.

Producţia a fost oprită în trei uzine - una din Franţa, una din Slovenia, precum şi la cea din România.

Potrivit ultimelor informaţii, în această dimineaţă, conducerea de la Mioveni a decis reluarea lucrului la Uzinele Dacia.Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza