România, Polonia şi Turcia analizează situaţia de pe flancul de sud-est al NATO

Săptămâna viitoare, ministrul român de externe va ajunge la Varşovia pentru consultări privind situaţia de pe flancul de sud-est al Alianţei Nord-Atlantice.

Adăugat: 2 Iunie 2016
Ultima actualizare:2 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

Ministrul român de externe, Lazăr Comănescu, va face, săptămâna viitoare, o analiză a situaţiei de pe flancul de sud-est al Alianţei Nord-Atlantice cu omologii săi din Polonia şi Turcia.

Discuţiile vor avea loc joia viitoare la Varşovia, cu o lună înaintea summit-ului NATO găzduit de capitala poloneză.  

Pe agendă se va afla şi stadiul cooperării între cele trei ţări, după cum a anunţat ieri şeful diplomaţiei de la Varşovia.  

Polonia are acum în vedere o colaborare directă cu România, cele două state având obiective similare într-un parteneriat strategic.

Săptămâna viitoare, ministrul român de externe va ajunge la Varşovia pentru consultări, alături de ministrul de externe al Turciei, fiind vorba de o întâlnire trilaterală importantă, dublată de o discuţie tripartită mai concretă a reprezentanţilor statelor de pe flancul sud-estic al NATO, Polonia, România şi Turcia.

Referindu-se apoi la declaraţia de săptămâna trecută de la Atena, acolo unde preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre potenţialul pericol reprezentat de instalaţiile miliatre americane din România şi Polonia, ministrul Witold Waszczykowski susţine că, după o lungă perioadă de timp în care ţări ca Polonia sau România au fost tratate în NATO ca ţări aliate "de categoria b", având o reprezentare şi o importanţă mai degrabă politică decât una militară, statutul lor s-a schimbat acum, dar nu se va pune problema unei atitudini având în substrat interese militare ofensive.Autor:
Victor Caraculacu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza