România "poate contribui la o soluţie politică pentru criza din Siria"

Ambasadorul american la NATO, Douglas Lute, susține că România, alături de celelalte state membre NATO, contribuie la coaliţia anti-ISIS, probabil cea mai periculoasă dimensiune a problemei de securitate din Siria şi Irak.

Adăugat: 7 Octombrie 2015
Ultima actualizare:7 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Douglas Lute, ambasadorul american la NATO.Sursa: Youtube
trimite pe mail

România poate contribui la o soluţie politică pentru criza din Siria, în condiţiile în care are încă o ambasadă deschisă la Damasc, a declarat astăzi ambasadorul american la NATO, Douglas Lute.

El a evidenţiat, totodată, rolul ţării noastre în coaliţia împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

"În cazul provocării de ordin militar, România, alături de celelalte membre NATO, contribuie la coaliţia anti-ISIS, probabil cea mai periculoasă dimensiune a problemei de securitate din Siria şi Irak. În final, este totuşi nevoie de o soluţie politică, iar acele membre NATO care încă mai au relaţii cu guvernul din Damasc pot juca un rol important într-o abordare politică, pentru că, din punctul nostru de vedere, criza din Siria nu va fi rezolvată militar, iar pentru asta e nevoie de state ca România, cu ambasadă deschisă la Damasc, şi care au legături cu politica internă siriană foarte complexă", a spus Douglas Lute.

Douglas Lute a îndemnat România să continue să contribuie la eforturile internaţionale de atenuare a crizei umanitare din Siria, ne-a transmis redactorul RRA, Carmen Gavrilă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza