România, pe primul loc la reclamaţiile făcute la CEDO

9.900 de cazuri privind încălcarea drepturilor omului în România erau înregistrate, până la sfârşitului anului trecut, la CEDO.

Adăugat: 25 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:25 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România este pe primul loc în ceea ce priveşte reclamaţiile făcute de cetăţeni împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, majoritatea din cauza condiţiilor din închisori, potrivit raportului Curţii pe anul trecut, prezentat astăzi.

9.900 de cazuri privind încălcarea drepturilor omului în România erau înregistrate, până la sfârşitului anului trecut, la CEDO.

După cum preciza preşedintele Curţii, Guido Raimondi, cea mai mare parte se referă la supraaglomerarea penitenciarelor şi la condiţiile de detenţie.

De altfel, în 2017, CEDO le-a dat dreptate reclamanţilor în 20 de cazuri şi a condamnat statul român pentru tratamente inumane şi degradante.

Preşedintele Curţii a precizat, în conferinţa de presă, că a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu ministrul român al justiţiei, care i-a prezentat un plan de măsuri prin care se angajează ca până în 2024 să soluţioneze problemele din închisori.

Raportul CEDO pe anul trecut mai arată că statul român a mai fost găsit vinovat şi de încălcarea dreptului la un proces echitabil, în 11 cazuri, de durata prea lungă a procedurii judiciare, în şase cazuri, şi de violarea dreptului de proprietate în alte cinci cazuri.
 Autor:
Daniela Coman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza