România, pasibilă de sancţiuni ale UE în privinţa deşeurilor

România are probleme în îndeplinirea angajamentelor faţă de Uniunea Europeană în ceea ce priveşte deşeurile, a declarat, la Drobeta-Turnu Severin, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Adăugat: 23 August 2013
Ultima actualizare:23 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a avertizat firmele implicate la nivel naţional în execuţia unor lucrări prevăzute în proiectele finanţate prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, că se va trece la penalităţi în cazul nerespectării termenelor.

"Dacă nu se ţin de graficul de lucrări, vor avea sancţiuni de suferit din partea autorităţii de management, din partea Comisiei Europene, de nerespectare a lucrărilor şi sunt hotărâtă să acţionez. Acum, în această perioadă, nu există niciun fel de motiv care se poate invoca. Sunt bani în cont, avem nevoie lunar de un minim de facturi de 200 de milioane de euro, ori este inexplicabil să avem în momentul de faţă un nivel al facturilor sub 50 de milioane de euro pe timpul verii", a declarat aceasta.

Rovana Pumb a adăugat se tergiversează prezentarea documentelor contabile prejudiciind astfel, absorbţia de fonduri obţinute de la Uniunea Europeană.

''Lunar noi ar trebui, conform convenţiilor, să decontăm după grafice facturi în valoare de 200 milioane euro. Din păcate plătim doar 50 milioane euro. Reprezentaţii firmelor respective tergiversează nejustificat înaintarea documentelor contabile'', a atras atenţia ministrul Mediului.

Rovana Plumb
a subliniat că, până în 2017, ţara noastră va trebui să aibă un sistem modern de management al deşeurilor în 30 de judeţe.

Ministrul mediului a semnat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, contractul de finanţare a gestionării deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi, care le va transforma în fertilizatori necesari în agricultură.

Contractul are o valoare de 28 de milioane de euro, a transmis corespondentul RRA.Autor:
Mihai Bădescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza