România "nu are de ce să fie timorată" în luarea unor măsuri împotriva extremiştilor

Senatorul PDL, Marius Paşcan, susţine că declararea unor lideri extremişti ca indezirabili pe teritoriul României este o măsură justă şi necesară.

Adăugat: 20 Martie 2014
Ultima actualizare:20 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Marius Paşcan
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, vicepreşedintele Comisiei pentru Cultură şi Media din Senat, democrat-liberalul Marius Paşcan a salutat declararea, de către autorităţile statului român, a unor lideri şi reprezentanţi ai formaţiunilor extremiste ca indezirabili pe teritoriul României, precizând că măsura este una justă şi absolut necesară, chiar dacă tergiversată.

"Suntem mult prea toleranţi şi îngăduitori, atunci când permitem unor formaţiuni politice interzise în Ungaria, precum Garda Ungară sau Organizaţia celor 64 de comitate, în solidar cu Partidul Jobbik, să mărşăluiască într-o manieră gregar triumfalistă şi conflictualist prin centrul României, în tendinţa de a resuscita reveriile apuselor imperii şi a reclama, prin instigare şi agresivitate, graniţe teritoriale demult apuse prin istorie”, a spus Paşcan.

Acesta a arătat că se cuvine să fie puse în lumină, netimorat şi responsabil, caracterul vădit anarhist al acestor agenţi politici provocatori de dezordine socială, care clamează nesupunerea civică şi pledează pentru enclavizare etnică, cu complicitatea unor forţe politice, susţinând separatismul şi autonomia teritorială pentru minoritatea maghiară din România, chiar de la nivelul guvernamental şi politic de vârf al Ungariei.

Marius Paşcan a spus că nu trebuie permis ca apropiatele alegeri generale din Ungaria să creeze cadrul necesar pentru ca astfel de forţe politice extremiste să participe la tulburarea sau vitriolarea relaţiilor interetnice dintre români şi maghiari.

Acesta a subliniat că demersurile pentru recunoaşterea şi legitimarea aşa-zisului Ţinut Secuiesc au fost respinse inechivoc la nivelul Uniunii Europene şi chiar de către Organizaţia Naţiunilor Unite, foruri la care artizanii belicoşi ai autonomiei teritoriale au căutat protecţie. Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza