România "nu a declanşat procedura" pentru funcţia de secretar general al NATO

România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură pentru funcţia de secretar general NATO, a punctat preşedintele Traian Băsescu, în cadrul declaraţiilor de presă comune cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Adăugat: 24 Mai 2013
Ultima actualizare:24 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat vineri faptul că România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură cu privire la funcţia de secretar general al NATO, punctând că doar presa din România este "foarte grăbită" pe acest subiect.

Actualul secretar general al NATO a fost întrebat, la declaraţia de presă de după întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele României, dacă este de părere că succesorul său la conducerea Alianţei poate fi un român.

Preşedintele Băsescu a intervenit, ţinând să spună că România nu a declanşat proceduri diplomatice sau de altă natură în acest sens.

"România nu a declanşat nicio procedură diplomatică sau de altă natură legată de această funcţie. Este prematur, iar actualul secretar general mai are încă un an şi jumătate de mandat. Doar presa de la noi este foarte grăbită", a spus Băsescu.

La rândul său,  Anders Fogh Rasmussen a subliniat ca este prematură discutarea acestei probleme, inclusiv a numelor care ar putea fi potrivite pentru a ocupa funcţia.

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru desemnarea ambasadorului român Sorin Ducaru ca unul dintre asistenţii săi.

"Este cea mai înaltă funcţie pe care o deţine un român în NATO", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă comună cu secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, Anders Fogh Rasmussen.

Ambasadorul României la NATO, Sorin Ducaru, a fost desemnat în funcţia de asistent al secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza