România luptă pentru 40 de milioane de euro pentru combaterea pestei porcine

Ministrul Agriculturii va trimite, luni, la Bruxelles, documentaţia necesară pentru ajutorul financiar din partea Comisiei Europene

Adăugat: 14 Octombrie 2018
Ultima actualizare:14 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Este vorba de peste 40 de milioane de euro, bani cu care ţara noastră ar urma să lupte pentru a combate efectele pestei porcine africane.

În paralel, continuă despăgubirea crescătorilor de porci afectaţi de pestă.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a amintit că, luna trecută, Comisia Europeană a promis că va ajuta financiar România să combată pesta porcină şi să-şi refacă efectivele de animale sacrifiate.

Ministrul a prezentat joi, în şedinţa săptămânală de guvern, un plan de măsuri convenit cu Uniunea Europeană şi a declarat presei că ţara noastră va primi peste 40 milioane de euro.

Petre Daea: Am stabilit împreună cu Comisia, şi a aprobat, să acorde României 43 milioane euro. Aceste sume sunt repartizate în zona investiţională, pentru a investi în România în dezinfectoare, pentru a investi în laboratoare sanitar-veterinare, pentru a investi în echipamente pentru detectarea acestei boli, în incineratoare şi pentru a investi în procurarea de scrofiţe pentru reluarea activităţii.

Petre Daea a mai spus că luni, 15 octombrie, va trimite la Bruxelles planul de măsuri pentru a fi aprobat urgent, astfel încât ministerul să primească banii în următoarele săptămâni.

Petre Daea a amintit că, în acest moment, din cele 8.096 de gospodării care au fost afectate de pesta porcină, peste 6.200 au primit deja despăgubiri financiare pentru animalele sacrificate.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza